Zavináče z pangasiuse

Suroviny :

  • Zavináče z pangasiuseFilety z pangase - pokud je možné vybírat, tak spíše menší velikosti2 velké cibule
  • kyselé okurky ( podle počtu filetů)
  • mrkev
  • celý citron
  • na litr vody 1/4 litru octa
  • sůl  a pepř a cukr
  • nové koření (celé) 
  • bobkový list a kopr
  • špejle

Recept

  • Nejdříve připravíme nálev - na litr vody přidáme 1/4 litru octa, 30 g soli , 10 g cukru a koření
  • svaříme krátce asi 15 minut a necháme vychladnout
  • mezi tím si z filetů podle veliksoti nakrájíme tenké plátky
  • do plátku zabalíme na tenké špalíčky ( čtvrtinky) nakrájenou mrkev , okurku a citron
  • dobře propíchneme špejlí tak, aby se závitek ( zavniáš) nerozbail
  • rovnáme do kameninové nebo skleněné nádoby na těsno k sobě
  • zalijeme vychladlým nálev tak, aby všechyn části zavináčů byly bezpečně potopené
  • přiklopíme a necháme v chladničce 4-5 dnů
  • podáváme s chlebem nebo bálým pečivem