Zavináče z pangasiuse
Suroviny :
- Filety z pangase - pokud je možné vybírat, tak spíše menší velikosti2 velké cibule
- kyselé okurky ( podle počtu filetů)
- mrkev
- celý citron
- na litr vody 1/4 litru octa
- sůl a pepř a cukr
- nové koření (celé)
- bobkový list a kopr
- špejle
Recept
- Nejdříve připravíme nálev - na litr vody přidáme 1/4 litru octa, 30 g soli , 10 g cukru a koření
- svaříme krátce asi 15 minut a necháme vychladnout
- mezi tím si z filetů podle veliksoti nakrájíme tenké plátky
- do plátku zabalíme na tenké špalíčky ( čtvrtinky) nakrájenou mrkev , okurku a citron
- dobře propíchneme špejlí tak, aby se závitek ( zavniáš) nerozbail
- rovnáme do kameninové nebo skleněné nádoby na těsno k sobě
- zalijeme vychladlým nálev tak, aby všechyn části zavináčů byly bezpečně potopené
- přiklopíme a necháme v chladničce 4-5 dnů
- podáváme s chlebem nebo bálým pečivem