O rybě

Proč je Pangasius tak oblíbený ?

Výlov Pangase

Pangasius na sádkáchPro laiky je maso z pangase prakticky ideální surovinou - stále se jedná o rybu, ale filety jsou prakticky bez kostí. Rozdíl mezi masem z pangase a ušlechtilejších sladkovodních ryb začátečník těžko pozná, navíc maso není příliš cítit rybinou - což je pro mnohé velká výhoda.
Málokdy najdete pangase na pultech nákupních center vcelku chlazeného - prakticky vždy se jedná o zamražené filety, které stačí jen rozbalit, a hodit na pánev nebo do fritovacího hrnce. Uspěchaný evropský životní styl tedy hraje pangasovi do karet.

Díky tomu, že maso je málo cítit rybinou, je velmi oblíbené v kuchyni. Umožňuje totiž rozmanité druhy úprav, a receptů na pangasiuse existují desítky. Zvládnou je i kuchaři začátečníci, a pocit z toho, že jíte zdravou rybu, vede k její stále vyšší spotřebě. To že na Váš stůl procestovala v mrazicím kontejneru půlku planety a byla chována v řece, které čistírnu odpadních  nebo průmyslových vod neviděla ani z dálky, už strávníky nezajímá. Důležité je jen cena za kilogram ...